Com cuidar el pél del meu gos

Cada gos és únic i el cuidat que necessitarà també, en aquest article treballarem amb els diferents tipus de pelatge.

Hi ha quatre tipus de pelatge: dur, arrissat, curt i llarg. A continuació expliquem cada un d’ells.

  • Pelatge dur
El pèl dur és considerat com a tal quan arriba i sobrepassa els 10 centímetres de longitud i mostra un gruix característic. Parlem de pelatge dur quan identifiquem un gos amb barba o grans celles, pelatge que s’ha de conservar i mantenir fent així una funció impermeable única i característica.

Alguns exemples de gos amb pèl dur són el Schnauzer o el West Highland Terrier.

El que és cert és que durant el creixement dels cabells nous l’anterior s’asseca i queda atrapat en l’espès pelatge que tenen. Necessitarà un raspallat diari per retirar els cabells morts. Alguns dels gossos que tenen el pelatge dur tenen dues capes de pèl, una dura i una altra més brillant i suau.

Escollirem un xampú específic sense olis o suavitzants, mantenint la naturalitat que ofereix. Rentar-lo cada 3 o 4 setmanes serà suficient.
  • Pelatge arrissat
El pèl arrissat és molt especial alhora que característic i a més com a nota curiosa hem de comentar que creix contínuament, per aquest motiu necessitarà un tall freqüent i cura, de la mà de qui coneixen aquest tipus de pèl.

El pelatge arrissat és característic dels Caniche, el gos d’aigua espanyol o el Kerry Blue Terrier.

El pelatge arrissat requereix un bany més freqüent que en un altre tipus de pelatge ja que és més probable que s’embruti, per això recomanem un rentat cada 20 dies aproximadament.
Utilitzarem un xampú especial, de tipus humectant, ja que els cabells tendeixen a ressecar-se. Durant el bany protegirem les orelles i posteriorment les assecarem bé. Evitarem utilitzar condicionadors que resten volum als cabells. L’assecament ha de ser a consciència.
  • Pelatge curt
El pelatge curt és aquell que oscil·la l’extensió entre 1 i 4 cm. L’aparença d’aquests cabells és llisa i és comú en infinitat de races com Pit Bull, Doberman o Bòxer.

És el pelatge més fàcil de cuidar i mantenir. Els banyarem de manera moderada una vegada cada mes i mig ja que en cas contrari podríem fer malbé les estructures protectores del pelatge natural.
  • Pelatge llarg
El pelatge llarg d’un gos és fàcil d’identificar, òbviament per la longitud. Es troben en aquest grup el Yorkshire Terrier, per exemple. Aquests cabells cauen contínuament durant tot l’any, encara que en èpoques de muda s’intensifica.

Requereix un raspallat diari per evitar embulls al pelatge de l’animal.

Pel que fa al bany, amb una vegada al mes serà suficient per mantenir-lo llustrós i sa, utilitzarem un xampú amb suavitzant per intentar prevenir l’aparició d’embulls i que es mostri sedós i suau.

Cuida de la salut de la teva mascota amb la millor assegurança per a animals de companyia amb la major flexibilitat per a contractar una cobertura bàsica o ampliada d’acord amb les teves necessitats.