Puc marxar de vacances sense assegurar el viatge?

Puc marxar de vacances sense assegurar el viatge?

La temporada nadalenca sempre es presenta amb viatges planificats de forma quasi automàtica per repetir-se any rere any, o bé amb viatges més improvisats de cara al començament de l’any i a la temporada baixa. Sigui quin sigui el teu cas, segur que més d’un cop t’has preguntat si era realment necessari contractar una assegurança de viatge. Doncs bé, encara que inicialment pugui semblar un estalvi de diners no contractar-la, t’expliquem quins beneficis reals comporta tenir-la.

  • Estalvi de diners

L’assegurança de viatge varia en funció del tipus de desplaçament, però no suposa un gran desemborsament en comparació al preu total del viatge. Si tens qualsevol incidència durant l’escapada, amb la teva assegurança podràs estalviar-te les despeses que comporti remeiar aquest problema, sempre que estigui inclòs a la teva pòlissa.

Per exemple, hi ha països on una simple visita mèdica per una malaltia greu pot costar més que la pròpia assegurança. Altres incidents amb els quals pots estalviar diners són els retards dels vols, sobretot si necessites una nit d’hotel o recuperar-ne alguna perduda.

  • Estalvi de temps

Una assegurança de viatge sempre resoldrà els teus dubtes i facilitarà les diferents gestions que puguin sorgir, sobretot imprevistos i incidents, com el més que freqüent cas on l’aerolínia perdi el nostre equipatge i no poder recuperar-lo fins ben avançat el nostre viatge.

Davant aquest problema, una aerolínia acostuma a tardar una mitja de 42 hores en retornar-nos les maletes, un temps excessivament llarg si es tracta d’una escapada de cap de setmana, i més que suficient per amargar-nos el viatge. Les assegurances contemplen cobertures perquè puguis comprar articles de primera necessitat (com roba, medicaments, elements d’higiene) per continuar amb el teu viatge, mentre que com a passatger sempre tindràs dret a rebre una indemnització.

  • Estalvi de preocupacions

Especialment ara en temps de pandèmia, tots ens hem vist afectats, en major o menor mesura, per alguna alteració del nostre viatge o fins i tot una cancel·lació. Si alguna cosa ens ha ensenyat la pandèmia, és que una assegurança de viatge no només ens estalvia diners i temps, sinó preocupacions.

Des de despeses mèdiques, robatoris i pèrdues, cancel·lacions o demores, repatriacions, retorns anticipats, fins a aspectes més jurídics, com la defensa jurídica, la informació legal o l’enviament de missatges urgents, tot pot arribar a estar cobert amb una pòlissa de viatge completa. Estalvia’t les preocupacions contractant una assegurança, i gaudeix del teu viatge al màxim.