Prepara ja l’equipament d’hivern del teu vehicle

Com has de preparar el vehicle quan arriba el fred?

T’expliquem els passos que has de seguir per a una conducció segura quan comença el fred

1. És obligatori per a tots els vehicles de motor circular amb els equipaments especials d’acord amb l’estat del tram de carretera sobre el que circulen i la qualificació que les autoritats competents estableixin en cada moment respecte a les fases i colors de la neu. La correspondència dels tipus de vehicles autoritzats a circular, els equipaments i les fases del dispositiu especial nevades es desplega de forma reglamentària.

2. En el cas específic dels pneumàtics de claus, la seva utilització està autoritzada únicament des de l’1 de novembre fins al 15 de maig de cada any. Les dimensions i la forma dels claus poden ser determinades pel departament competent en matèria de mobilitat.

3. És prohibit circular amb cadenes de neu o accessoris similars quan la calçada estigui neta de neu o de gel.

4. A partir de l’1 de novembre i fins al 15 de maig de cada any, tots aquests vehicles han de dur cadenes de neu o accessoris similars a punt per ser utilitzats, llevat que circulin amb pneumàtics d’hivern o pneumàtics tipus M+S.

5. Els agents encarregats de la vigilància i el control del trànsit, a més d’imposar les sancions econòmiques previstes, poden immobilitzar els vehicles que, atenent l’estat nevat o gelat de la calçada i l’estat o les característiques dels pneumàtics o del vehicle, puguin representar un perill raonable per a la circulació o un factor de congestió del trànsit

Tots aquests aspectes s’han de seguir perquè hi hagi una circulació fluida i segura de tots els vehicles.